Samsung’s nieuwe smartwatch Gear S kan online zonder smartphone

In Zuid-Korea geloven ze niet in half werk: Samsung kondige gisteren (alweer) een nieuwe smartwatch aan, de Gear S. Opvallende feature? De Gear S kan online en bellen zonder koppeling met een smartphone.

Geen teaser, geen lek. Gewoon een lancering. Je moet het Samsung wel nageven: in een periode waarin het teasers, trailers en gelekte specs regent  in aanloop naar de IFA, komen de Zuid-Koreanen met een lichte verrassing.

Een verrassing die misschien nog wel het meest wegheeft van de Gear Fit die te lang in de sportschool heeft gezeten.

De Samsung Gear S is een vierkante smartwatch met een licht gebogen scherm, zoals we kennen van de activity tracker.

Samsung Gear S_Blue Black_1

Het Super AMOLED scherm van 2 inch heeft een resolutie van 480×360 en laat dragers direct reageren op mail of berichtjes via een toetsenbordje wat op het display verschijnt.

Meest opvallende feature is natuurlijk het feit dat de Gear S in staat is om te opereren zonder een koppeling met een smartphone. De Gear S kan zelf via wi-fi of 3G verbinding maken met het internet.

Daarbij maak ik me direct zorgen over de levensduur van de batterij. Want zo’n scherm, gecombineerd met eigen netwerkcommunicatie en een dual-core processor van 1 Ghz zullen trekken behoorlijk wat energie en de Gear smartwatches zijn nou niet bepaald fameus voor hun dikke batterij.

Samsung Gear S_Pure White_2

Wat wel bijzonder slim kan blijken te zijn is het kunnen veranderen van de bandjes van het horloge. De Gear S heeft dat trucje afgekeken van de Fit en die gemakkelijke oplossing biedt mogelijkheden.

Samsung zal tijdens de aanstaande IFA ongetwijfeld meer delen over de Gear S. Overigens draait de nieuwe smartwatch van Samsung op Tizen en niet op het rap uitbreidende Android Wear.