Samsung onthult eerste modulaire MicroLED 146 inch TV: The Wall

Samsung The Wall

Samsung toont tijdens CES de eerste modulaire MicroLED TV van 146 inch. Het toestel wordt The Wall genoemd en laat je zelf kiezen hoe groot je het scherm wilt hebben.

In de televisie zitten miniscule LED-lampjes die zelf licht uitstralen. Daardoor heeft het scherm geen kleurenfilters of achtergrondverlichting nodig. Bovendien hebben de lampjes een hogere helderheid wat ze effectiever maakt, wat weer energie bespaard. Ook hebben ze volgens Samsung een langere levensduur.

The Wall is opgebouwd uit modules en heeft een randloos ontwerp. Daardoor kun je hem zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt er dus voor kiezen dat het scherm een hele muur bedekt, maar je kunt er ook een scherm in verschillende ruimtes van maken.

Kunstmatige intelligentie

Daarnaast heeft Samsung de eerste QLED TV met 8K AI-technologie onthuld. De kunstmatige intelligentie in deze televisie kan content met een standaarddefinitie opschalen naar een resolutie van 8K. Hier wordt een eigen algoritme voor gebruikt. De bron van de content maakt niet uit, dus het zou ook met bijvoorbeeld Netflix of YouTube moeten werken.

De televisie past ook automatisch de audio aan. Daardoor moet deze passen bij de content die je op dat moment kijkt. Kijk je dus naar een optreden van een band, dan wordt het geluid daar op aangepast.