Samsung onthult twee opvolgers van smartwatch Galaxy Gear

In de aanloop naar het Mobile World Congress, deze week in Barcelona, heeft Samsung niet één, maar liefst twee opvolgers aangekondigd van hun smartwatch. De Galaxy Gear 2 en de Galaxy Gear 2 Neo zijn niet alleen een opfrisser qua design, ze draaien ook niet langer op Android, maar op Tizen.

Hoewel de smartwatches nog steeds veel lijken op hun voorganger, zijn er ook een aantal opvallende veranderingen. Meest in het oog springend is het verdwijnen van de karakteristieke schroeven aan de voorkant van het horloge. Daarnaast zijn beide modellen iets compacter dan hun voorganger.

Verder zien we een ‘home-toets’ onder het 1.63″ display en hebben beide horloges een ingebouwde infraroodsensor om je tv mee te bedienen. Daarnaast is de smartwatch voorzien van 4GB geheugen en de mogelijkheid om muziek af te spelen via het horloge. Middels Bluetooth kan men dan een draadloze koptelefoon koppelen met de Gear 2 of Gear 2 Neo.

Het grootste verschil tussen de twee nieuwe smartwatches is het feit dat de Neo niet zal beschikken over een ingebouwde camera.

Zoals de verwachting al was, is er veel aandacht besteedt aan het verder integreren van S Health op het horloge. Zo zijn beide Gear 2 voorzien van een hartslagmeter en zijn de smartwatches in staat om je slaapgedrag te monitoren.

De Galaxy Gear 2 en Galaxy Gear 2 Neo moeten al in april op de markt verschijnen. Prijzen zijn nog niet bekend.