Samsung ontwikkelt speciale bio-processor met ingebouwde sensoren voor wearables

Samsung is bezig het produceren van een nieuwe speciale chip voor wearables genaamd de Samsung Bio-Processor. Hij heeft bevat standaard vijf verschillende sensoren, waarvan de data gelijktijdig kan worden verwerkt. Dit laat Samsung weten in een persbericht.

De alles-in-een chip die richt zich op gezondheidstoepassingen en kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor fitnesstrackers. Volgens Samsung is de chip ontworpen om de ontwikkeling van innovatieve wearable-producten te stimuleren voor consumenten die meer inzicht willen in hun gezondheid- en fitnessdata.

Vice president marketing van Samsung, Ben K. Hur zegt daarover:

Samsung’s Bio-Processor, welke vijf verschillende biometrische signalen kan verwerken, is de meest veelzijdige gezondheids- en fitnesstrackerchip die vandaag de dag op de markt is en opent naar verwachting vele op-gezondheid-gebaseerde opties voor onze consumenten.

De bio-processor is speciaal ontworpen om signalen te meten zonder daar externe processors voor nodig te hebben. De  chip bevat onder meer een huidtemperatuursensor, hartslagmeter en een lichaamsvetpercentage-sensor.

Voor horlogemakers is het hierdoor bijvoorbeeld mogelijk om een fitnesstracker in te bouwen in hun horloges zonder deze helemaal zelf te hoeven ontwikkelen. Samsung laat weten dat de nieuwe chip momenteel in massaproductie is en beschikbaar is in fitness- en gezondheidsapparaten in de eerste helft van 2016.