‘Samsung komt in januari met onderzoeksresultaten ontploffende Note 7’

Samsung komt in januari met de resultaten van het onderzoek naar de ontbrandende smartphones. Dat meldt Reuters op basis van een Zuid-Koreaans dagblad, dat op zijn beurt anonieme bronnen citeert. Het Zuid-Koreaanse techbedrijf sloeg vorig jaar een flinke flater omdat zijn nieuwste smartphone, de Galaxy Note 7, vlam kon vatten.

In een poging de situatie te redden probeerde Samsung de eerste uitgegeven toestellen nog te vervangen, maar ook die bleken mogelijk gevaarlijk te zijn. Daardoor stopte Samsung in oktober definitief met de verkoop van de smartphone. De problemen zouden vooral ontstaan zijn door de accu, maar Samsung zei alle onderdelen van de telefoon te controleren.

De resultaten van dat onderzoek komen volgens bronnen van de Zuid-Koreaanse krant dus waarschijnlijk deze maand. De uitkomst is niet alleen belangrijk voor Samsung zelf, om te voorkomen dat deze problemen ook bij toekomstige telefoons gaan spelen, maar ook voor de buitenwereld.

Zoals Reuters schrijft: volgens analisten heeft Samsung door de problemen flinke imagoschade opgelopen. Het bedrijf kreeg ook het verwijt de situatie niet goed aan te pakken omdat ook, zo bleek achteraf, de vervangende toestellen zouden kunnen ontbranden.