Samsung presenteert de nieuwste innovatie op het gebied van televisie: QLED TV

Naast de meeste innoverende ontwerpen is Samsung ook de belangrijkste innovator op het gebied van beeldkwaliteit. Na de introductie van LCD en LED introduceert het bedrijf dit jaar namelijk een geheel nieuwe categorie: QLED TV. Een nieuwe standaard op het gebied van kleur, contrast én stijl in je huiskamer.

In de jacht naar onze nieuwe tv blijft de kwaliteit van het beeld onze belangrijkste afweging. Logisch natuurlijk, je wilt alleen het allerbeste voor het grootste scherm in huis. De nieuwe QLED TV’s van Samsung zullen daarin een fiks verschil gaan maken door een nieuwe technologie. Het beeld wordt opgebouwd door zogenaamde ‘Quantum dots’, die licht omzetten naar de meest perfecte kleuren. Daarmee bereiken de tv’s een hoge helderheid en sterk contrast voor perfect beeld onder alle omstandigheden.

Je kunt het effect van de Quantum dots misschien nog wel het best vergelijken met de prachtige kleuren van een glas-in-loodraam, het licht zorgt voor leven in de kleuren. Daarnaast beschikken de piepkleine nanokristallen over een zeer lange levensduur.

Het grootste scherm

Anno 2017 is de televisie niet langer een eerste, tweede of derde scherm maar simpelweg ‘het grootste scherm’. Een serie kijken met je partner, je foto’s streamen vanaf je smartphone of met vrienden lachen om die ene YouTube-video, de tv staat nog altijd centraal in de woonkamer. Dat betekent dat niet alleen de beeldkwaliteit top moet zijn, maar ook het design van de tv zelf perfect moet aansluiten bij je stijl.

Daarnaast horen slingers bij een feestje, maar wil je natuurlijk liever geen wir-war aan kabels van- en naar je tv in het zicht hebben. Ook daarin voorzien de QLED TV’s dankzij Samsung’s One Connect Box, een centraal aansluitingspunt waar je alle randapparatuur op kunt aansluiten. Slechts één kabel verbindt de One Connect Box met de televisie en (jawel) deze kabel is ook nog eens transparant. Dankzij deze ‘Invisible Cable’ kun je de tv dus plaatsen waar je wil.

Het minimalistische design van de QLED TV oogt fantastisch. Doordat er geen kader meer om het scherm zit, kijk je vanuit elke hoek zonder enige afleiding.

One remote to rule them all

Naast een wir-war aan kabels is een wildgroei aan afstandsbedieningen misschien wel de grootste frustratie voor de multimedialiefhebber. De Samsung One Remote Control biedt daarin uitkomst: met deze afstandsbediening bedien je niet alleen je televisie maar al je aangesloten apparaten met één en dezelfde afstandsbediening.

De Smart Hub brengt al je entertainment samen op een plaats: live tv, externe bronnen, internettoepassingen, streaming diensten en games. Zo is een ingewikkelde afstandsbediening met een eindeloze hoeveelheid knopjes nu helemaal overbodig. De apparaten kunnen zelfs bediend worden terwijl ze in een afgesloten kast staan!

Al deze unieke functionaliteiten maken van de Samsung QLED TV met recht ‘The Next Innovation in TV‘.