Samsung presenteert eerste telefoon met Android Go: de Galaxy J2 Core

Samsung-Galaxy-J2-Core

Samsung heeft zijn allereerste telefoon met Android Go gepresenteerd. Go is een versimpelde versie van het bekende besturingssysteem, met minder zware versies van Google-apps. Het besturingssysteem is daarmee geoptimaliseerd voor budget-telefoons. Dat meldt The Verge.

De telefoon, de Galaxy J2 Core, heeft natuurlijk nog wel een sausje van Samsung over het besturingssysteem. Daardoor zul je bekende functies van het bedrijf in het systeem herkennen. Nieuwe functies van Android 9 Pie zul je er echter niet in zien. Deze variant van Go is namelijk gebaseerd op Android 8.1 Oreo.

De telefoon

De telefoon bevat een  LCD-scherm met een resolutie van 960 bij 540. Voorop zit een 5 megapixel-camera, achterop een 8 megapixel-camera. Dat is een flink verschil met de Galaxy Note 9, die onlangs gepresenteerd heeft. Die telefoon heeft achterop bijvoorbeeld twee 12 megapixel-camera’s zitten.

De Galaxy J2 Core heeft verder een 2.600 mAh-accu, 8 GB aan opslag en 1 GB aan geheugen. En dankzij Android Go moet je daar dus best wat mee kunnen doen.

India en Maleisië

De telefoon verschijnt overigens niet in Nederland. Het toestel komt naar India en Maleisië. Hoeveel het apparaat gaat kosten, is onbekend.