Samsung presenteert oprekbaar 9.1-inch scherm dat deuken overleefd

Samsung rekbaar OLED-scherm

Flexibele displays bestaan al even, maar hebben ook nog flink wat grenzen. De meeste schermen kun je namelijk maar een paar kanten op buigen. Maar Samsung denkt dat een beter scherm te hebben gemaakt. Hun net onthulde 9.1-inch OLED-scherm kun je iedere kant op buigen en op rekken. Je kunt het dus buigen, oprollen en er zelfs een deuk van maximaal 1,27 centimeter diep in maken. Dat schrijft de Korea Herald.

Het scherm gaat na al het rekken en buigen automatisch weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. En dat kan nuttig zijn, meent Samsung. Volgens het bedrijf kan de display namelijk handig zijn voor bijvoorbeeld schermen in auto’s en wearables. Vooral bij dat laatste zie ik een groot voordeel: misschien hebben we in de toekomst wel een smartwatch die echt wat klappen kan hebben, zonder te breken.

4K-scherm voor VR

Samsung onthulde verder een 1.96-inch 4K LCD-scherm met maar liefst 2.250 pixels per inch. Dat is gigantisch hoog en ideaal voor virtual reality. Je ziet namelijk geen gaatjes tussen de pixels in, wat nu wel het geval is. Daardoor kan de ervaring nog realistischer worden.

Voorlopig zullen we dit scherm echter niet in een VR-bril zien. Probleem nu is dat de computer die de bril aanstuurt over het algemeen vrij snel moet zijn en deze extra hoge resolutie vraagt natuurlijk nog veel meer. Het kan dus nog wel even duren voordat er genoeg mensen zijn met een PC die dat aankan.