Samsung registreert patent voor slimme contactlens

Het Zuid-Koreaanse Samsung heeft een patent geregistreerd voor de ontwikkeling van een slimme contactlens. Dat meldt SamMobile. Het patent stamt al uit 2014, maar het werd onlangs naar buiten gebracht.

In de lens bevinden zich een antenne, verschillende sensoren, een camera en een klein scherm waarop gebruikers dingen kunnen aflezen. Met de sensoren zou de lens oogbewegingen kunnen aflezen en weten wanneer je met je ogen knippert. Volgens SamMobile moet de lens aan een smartphone gekoppeld worden om alle data te verwerken.

De website schrijft verder dat Samsung het volgens de patentaanvraag logischer vindt om een slimme contactlens te ontwikkelen dan een slimme bril, omdat lenzen voor een natuurlijkere ervaring van augmented reality zorgen. Eerdere bekende augmented reality-brillen waren bijvoorbeeld de Google Glass. Tegenwoordig zetten bedrijven die bezig zijn met augmented reality, zoals Microsoft, in op een veel lomper apparaat. De HoloLens heeft namelijk meer weg heeft van een kleine helm voor je ogen dan een bril.

Ook Google zou aan een slimme contactlens werken. Het bedrijf had daarvoor in 2012 al een patent aangevraagd. Ook die lens zou een camera bevatten, maar het bedrijf lijkt daarmee vooral in te willen zetten op een professionele markt en binnen de gezondheidszorg. Een patentaanvraag betekent overigens niet direct dat een bedrijf de technologie wil gebruiken of gaat ontwikkelen.