Samsung roept ontploffende Galaxy Note 7 officieel terug omdat mensen hem niet inleveren

Samsung Galaxy Note 7

Ondanks de gevaren van de accu van de Samsung Galaxy Note 7, die kan oververhitten en vlam kan vatten, leveren mensen hun toestel niet in. Volgens de US Consumer Product Safety Commission zijn er in de Verenigde Staten één miljoen toestellen die dit risico lopen, maar volgens Recode zijn slechts 130.000 toestellen ingeleverd.

De Amerikaanse veiligheidscommissie heeft officieel een terugroepactie opgezet. Eerder ontving Samsung al kritiek omdat het toestellen terugriep zonder daarvoor samen te werken met de Consumer Product Safety Commission. Daardoor zou er in de Verenigde Staten veel onduidelijkheid zijn ontstaan over de procedure. Mensen die hun telefoon inleveren krijgen een vervangend toestel. In Nederland was het toestel nog niet te koop toen de problemen van oververhitte accu’s bekend werden.

In thuisland Zuid-Korea brengt Samsung een software-update uit waardoor de capaciteit van de accu wordt beperkt en de kans op oververhitting verkleind wordt. Samsung adviseert gebruikers van de Galaxy Note 7 echter om ze helemaal niet meer te gebruiken tot ze zijn ingewisseld. De terugroepactie van CPSC moet ervoor zorgen dat meer mensen overstag gaan om hun telefoon in te leveren.

Volgens de Consumer Product Safety Commission zijn er bij Samsung tot nu toe 92 meldingen binnengekomen van oververhitte batterijen. Meer dan twintig mensen hebben als gevolg daarvan brandwonden opgelopen. Bij meer dan vijftig mensen heeft een vlamvattende accu schade aan ander materieel aangebracht, waaronder brand in een auto of garage.