✞ Samsung Galaxy Note 7 (19 augustus 2016 – 11 oktober 2016)

Galaxy Note 7

Samsung stopt helemaal met de Galaxy Note 7. Dat meldt persbureau Bloomberg. De productie die gisteren werd stilgelegd, wordt niet meer opgestart. Wereldwijd geldt dat iedereen die zo’n telefoon bezit hem per direct moet uitzetten en moet hem inleveren bij de winkel waar hij/zij hem kocht.

De telefoon kwam de afgelopen weken keer op keer slecht in het nieuws omdat de accu kon oververhitten en exploderen. Vorige week bleek dat ook het vervangende, model dat veilig zou moeten zijn dit probleem had. De productie werd stilgelegd, de introductie in Nederland opnieuw uitgesteld.

Nu heeft Samsung dus besloten helemaal te stoppen met de productie van telefoon. De beste oplossing vanwege de problemen en vooral risico’s die daarbij horen. Maar het is wel een enorme tegenvaller voor Samsung, aangezien de telefoon had moeten concurreren met andere high-end smartphones (bijvoorbeeld de iPhone 7) tijdens de feestdagen.

Samsung doet onderzoek naar de incidenten met de vervangende toestellen, waarvan gedacht werd dat ze veilig waren. Ondertussen is het afwachten of iedereen met een Note 7 zijn toestel ook echt inlevert en of Samsung nog maatregelen neemt als dat niet gebeurt.

Daarnaast is het afwachten was het op termijn gaat betekenen voor het imago van Samsung. Het heeft sowieso impact op de beurswaarde van het bedrijf. De aandelen in het bedrijf daalden vandaag met acht procent.