Apps van Under Armour nu ook op Samsung-smartwatches beschikbaar

Binnenkort kun je de fitness-apps van Under Armour ook gebruiken op de Samsung Gear Fit2, Gear S2 en Gear S3. De twee bedrijven hebben namelijk een partnerschap gesloten. Het sportmerk maakte eerder al apps voor de Apple Watch en Android Wear.

Vier van de gezondheid- en fitnessapps van Under Armour worden nu ook speciaal voor de wearables van Samsung ontwikkeld. Het gaat om UA Record, MyFitnessPal, MapMyRun en Endomondo. Download je de apps, dan krijg je uiteraard toegang tot Under Armour’s online community.

Extra features

Met UA Record heb je op je telefoon een dashboard voor al je activiteiten. Je kunt je stappen, slaap en workouts monitoren. Gebruik je de app op de Gear S3, dan kun je hardlooptrainingen straks ook gaan tracken via de ingebouwde GPS.

In het geval van MyFitnessPal – waarmee je je voeding, hoeveelheid verbrande calorieën en trainingen bij kunt houden – kun je in combinatie met de smartwatches van Samsung ook registreren hoeveel water je drinkt. Daarnaast kun je snel gegeten voeding toevoegen via het horloge. MapMyRun en Endomondo kunnen dankzij de Gear-apps beiden trainingen bijhouden zonder dat je je telefoon bij je hoeft te hebben.

UA Record, MapMyRun en MyFitnessPal zijn vanaf nu al beschikbaar voor de Gear Fit 2. Endomondo komt later deze maand naar de smartwatch. Voor de Gear S2 en S3 worden ze ook binnenkort beschikbaar.