Samsung verstevigt positie op gebied van Smart Homes met miljoenenovername

Er mocht eigenlijk geen twijfel meer over bestaan: Samsung wil een grote speler worden op het gebied van smart homes. Enige restjes twijfel worden weggenomen met de overname van SmartThings, een bedrijf dat zich bezig houd met slimme technologie in huis.

Volgens het Amerikaanse weblog Techcrunch is Samsung niet zuinig geweest bij de overname. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zou maar liefst $200 miljoen hebben betaald voor het relatief kleine SmartThings, dat zijn leven begon op Kickstarter.

In een blogpost op de site laat SmartThings CEO Alex Hawkinson weten dat het bedrijf autonoom zal blijven opereren, maar dat het hoofdkantoor zal verhuizen naar Palo Alto, waar Samsung een eigen ‘Innovation Center’ heeft.

Volgens Hawkinson zal de samenwerking zich vooral richten op het ontwikkelen van een open platform voor smart homes, waar naast Samsung ook andere fabrikanten gebruik van kunnen maken.

Die richting is niet zo verrassend in het licht van de aankondiging van Samsung’s eigen protocol begin dit jaar. Een samenwerking met SmartThings zal die ontwikkeling alleen maar ten goede komen.