Samsung werkt aan chips speciaal voor het minen van cryptovaluta

Chip cryptovaluta Samsung

Samsung doet goede zaken met zijn chips en zoekt ondertussen naar nieuwe manieren om deze tak van het bedrijf uit te breiden. Daar lijkt het nu een manier voor te hebben gevonden: een chip speciaal voor het minen van cryptovaluta, meldt TechCrunch.

Tegenover de website heeft Samsung bevestigd dat het werkt aan hardware speciaal voor het minen van cryptovaluta als bitcoin en ethereum. Dit soort chips staan bekend als ASIC’s, of application-specific integrated circuits. Oftewel: een chip gemaakt voor een specifieke taak. Daarmee is de hardware anders dan de meeste chips die we nu gebruiken in computers en telefoons, die ontzettend veel verschillende taken uit kunnen voeren.

Wiskundige problemen

Nu de cryptovaluta steeds populairder worden, stijgt ook de vraag naar dit soort chips. Bij bijvoorbeeld bitcoins wordt de valuta gemaakt door wiskundige problemen op te lossen. Hoe meer bitcoins je verzamelt, hoe moeilijker deze wiskundige problemen worden. Daar heb je dus een krachtige processor voor nodig, en dat is waar de ASIC om de hoek komt kijken.

Wat voor soort producten Samsung precies gaat maken is onduidelijk, maar volgens de Koreaanse media werkt het samen met het Taiwanese bedrijf TSMC. Dat bedrijf levert nu chips aan diverse andere ondernemingen die zich alleen richten op het minen van cryptovaluta.