Samsung werkt aan slimme fabriek om te concurreren met China

De Zuid-Koreaanse overheid heeft bekend gemaakt een enorm bedrag te investeren in een nieuw project van Samsung. Het technologiebedrijf is namelijk bezig met de ontwikkeling van robots die complexe taken kunnen overnemen van fabrieksarbeiders. Dit is volgens beide partijen nodig om te kunnen concurreren met China, waar arbeid nog goedkoper is.

Het ministerie van Handel, Industrie en Energie investeert 14,8 miljoen dollar in het project. Volgens de overheid is het een investering in de gehele sector en voornamelijk bedoelt om beter te kunnen concurreren met China. In 2018 moet het project af zijn. Het ministerie laat weten grote verwachtingen te hebben van het project:

Als betaalbare robots op de markt komen en door veel partijen gebruikt worden, kan dat leiden tot het ontstaan van slimme fabrieken, deze kunnen op hun beurt weer voor verstrekkende innovaties zorgen in de fabriekssector.

Vaak moeten robots die in staat zijn menselijke arbeid te vervangen geïmporteerd worden uit andere landen. Het doel is om uiteindelijk de robots zover te ontwikkelen, dat ze zelfstandig smartphones in elkaar kunnen zetten. Iets wat nu bijna exclusief wordt gedaan door Chinese fabrieksarbeiders, zoals die van Foxconn.

Volgens Wired is het juist nu noodzakelijk voor techbedrijven om te investeren in automatisering, aangezien de Chinese lonen stijgen. Hierdoor komen de winstmarges onder druk te staan en wordt een geautomatiseerd proces steeds aantrekkelijker.