Samsung wil ‘verhaaltje voor het slapen gaan’ verplaatsen naar virtual reality

Samsung Bedtime VR Stories

Samsung test een nieuwe app in het Verenigd Koninkrijk die bedoelt is om kinderen een verhaaltje voor te lezen voor het slapen gaan. Dat klinkt in eerste instantie als een kansloze poging om van werkelijk alles een virtual reality-toepassing te maken, maar er zit meer achter. De app Bedtime VR Stories is speciaal bedoeld voor als ouders niet thuis zijn, bijvoorbeeld om dat ze weg zijn voor het werk.

Het idee is dat moeder/vader en het kind allebei een Samsung Gear VR op hun hoofd zetten. Vervolgens ‘zien’ ze elkaar in virtual reality en kunnen ze praten. Via de app kan de ouder vervolgens een digitaal voorleesboek zien en dat zelf voorlezen. De karakters uit het boek zijn geanimeerd, maar het is geen tekenfilm, het blijft dicht bij de stijl van een voorleesboek. Om het feest voor de kinderen compleet te maken zijn van de karakters uit de verhalen maskers gemaakt die ze om hun Gear VR kunnen doen.

De app bevindt zich nog in een testfase, maar het is daadwerkelijk de bedoeling dat hij op de markt komt. Aan de ene kant natuurlijk fantastisch, omdat het een heel mooi een nuttig voorbeeld is van social VR: samenkomen in virtual reality. Aan de andere kant kun je je afvragen of je kinderen op jonge leeftijd al met virtual reality aan de slag wil laten gaan, helemaal vlak voor het slapen gaan.

Maskers voor de Gear VR voor de karakters uit de verhalen Zo ziet het boek eruit in virtual reality