‘Samsung zal in september de Gear Glass aankondigen’

Samsung is bezig met de ontwikkeling van een Google Glass-concurrent die in september aangekondigd zal worden, volgens Business Korea. De nog onaangekondigde wearable wordt naar verwachting tegelijkertijd gelanceerd met de Galaxy Note 4 en het Tizen besturingssysteem op de Samsung Gear 2.

Samsung heeft al eerder de IFA gebruikt als platform om de Galaxy Note aan te kondigen, dit zou echter de eerste officiële melding zijn van iets dat direct de concurrentie aan zou gaan met de Google Glass. “We rolled out the smartwatch first, and have secured a considerable amount of smart glass-related technology and patents,” aldus een Samsung medewerker tegen Business Korea. “Following the roll out of our smart watch Galaxy Gear in September last year, we are slated to introduce our smart glass Gear Glass this September.

Samsung’s nieuwe wearable zal gedeeltelijk in het oor zitten met een beeldscherm waarmee gebruikers muziek kunnen luisteren terwijl ze informatie op het scherm bekijken. Hoewel er al meer Glass-concurrenten op de markt zijn, zal een apparaat van een grote speler zoals Samsung misschien écht de concurrentie aan kunnen gaan.