Samsung zet in op drones, robotica en zelfrijdende auto’s

Volgens anonieme bronnen heeft Samsung een nieuw team opgezet om innovatie business oplossingen te ontwikkelen, dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Korea Times.

Het nieuwe ‘product innovatie team’ zal zich focussen op nieuwe en toekomstige technologieën die het dagelijkse leven verbeteren. Zo zal het team zich voornamelijk bezig houden met virtual reality, drones, robots, zelfrijdende auto’s en 3D printen.

Het team, bestaande uit techneuten, strategen en product managers, zal onafhankelijk opereren en heeft geen directe verbindingen met de bedrijfstructuur van Samsung. Een anonieme medewerker zegt hierover:

Gezien het belang van het team zullen de teamleden meer autoriteit en onafhankelijkheid hebben. Dit is nodig omdat het belangrijkste doel van het team is om niet ‘losse’ apparaten te ontwikkelen voor snelle resultaten, maar om totaal oplossingen te ontwikkelen die een behoefte opvullen.

Het team, dat onder leiding komt te staan van Samsung’s mobile chief Shin Jong-Kyun, is opgericht vanwege de tegenvallende resultaten van Samsung op de smartphonemarkt. Op het gebied van smartphones legt Samsung het af tegen Apple en sinds kort ook tegen Chinese concurrenten als Lenovo en Xiaomi.

Hierdoor heeft het bedrijf haar focus verlegd naar totaal oplossingen om in een algehele behoefte te voorzien. Medewerkers zeggen dat de verkoop van ‘losse’ producten onvoldoende is voor duurzame groei en dat tech bedrijven meer aandacht moeten hebben voor behoeftes van mensen in het dagelijks leven.

Een medewerker van Samsung verklaart de nieuwe focus van het bedrijf

Het succes van Samsung zat het voor een groot deel in de prijs. Wij konden op basis van prijzen concurreren, maar dit is een oude formule. We moeten nu constant de behoeftes onderzoeken waarmee we de kwaliteit van het leven kunnen verbeteren.

Samsung biedt medewerkers nu al de ruimte aan om met baanbrekende ideeën te komen en deze in teamverband uit te voeren. Zo lanceerde het bedrijf eerder al de Eyecan+ en werd er onlangs een systeem ontwikkeld waarmee beroertes kunnen worden ontdekt.

Op het gebied van virtual reality is Samsung al langer bezig. Zo verscheen aan het begin van dit jaar de Samsung Gear VR op de markt, Samsung’s virtual reality headset.