Samsung zoekt milieuvriendelijke optie om Note 7’s te dumpen

Samsung Galaxy Note 7

Samsung onderzoekt hoe het de enorme voorraad Galaxy Note 7-smartphones milieuvriendelijk kan verwerken.

De Note 7 werd onlangs uit de winkels gehaald, nadat meerdere toestellen in de brand vlogen na problemen met de accu. De Zuid-Koreaanse fabrikant zit nu met miljoenen onbruikbare toestellen en zoekt een oplossing om zoveel mogelijk onderdelen opnieuw te gebruiken. Dat moet de impact op het milieu beperken.

De verklaring werd verstuurd na opmerkingen van Greenpeace, dat eerder deze week in een persbericht in ging op de situatie. Zij hopen dat Samsung een manier vindt om zeldzame materialen als cobalt, goud, palladium en tungsten uit de toestellen te halen en opnieuw te gebruiken.

“We begrijpen de zorgen rondom de verkoopstop van de Galaxy Note 7 en zoeken momenteel naar mogelijkheden om de milieu-impact te minimaliseren. We zullen ons daarbij houden aan alle lokale regelgeving en wetten”, aldus Samsung in een statement.

Samsung stopte in oktober definitief met de verkoop van de Note 7. Op dat moment waren er al 3,06 miljoen toestellen verkocht, al is het onbekend of die allemaal al in gebruik waren.