Samsung’s Gear Watch houdt een oogje op de veiligheid van werknemers en ouderen

Samsung-Gear-Watch-Soloprotect

Samsung heeft een nobel doel gesteld: het veilig houden van senioren en werknemers. Dit wil het bedrijf doen via drie nieuwe integraties met zijn smartwatch Gear Watch. Het gaat om SoloProtect, Reemo en Ability Wearables.

Het platform Reemo gaat samen met de Gear S3 en S2 de gezondheid van ouderen in verzorgingstehuizen monitoren. De app meet hoe actief je bent, evenals je hartslag en slaapkwaliteit. Op basis daarvan kunnen verpleegkundigen hun zorg beter afstemmen op de patiënt.

Veiligheid op werk

SoloProtect werkt samen met de Samsung Gear S3 om mensen die alleen werken in de gaten te houden. De dienst geeft alarmen bij noodgevallen, kan je geo-locatie en je status doorsturen naar het bedrijf waar je voor werkt. “Alle werkgevers denken aan veiligheid en betrouwbaarheid, maar het is moeilijk om veiligheid te managen voor individuele werknemers die buiten het gebruikelijke kantoor werken”, zegt John Broady, CEO van SoloProtect.

Een groot gevaar op werk is echter dat je in slaap valt als je een lange dienst hebt. Stel je voor dat iemand in de bouw of een vrachtwagenchauffeur tijdens het werk letterlijk omvalt van vermoeidheid. De gevolgen kunnen gigantisch zijn. Daarom werken Samsung’s Gear Fit 2 en S3-apparaten samen met Ability Wearables, waarmee deze mensen in de gaten worden gehouden. Ability Wearables maakt het voor werkgevers mogelijk om de vermoeidheid van werknemers te voorspellen en daarop te reageren.