Samsung’s Smart Home Service gaat jouw huis komend jaar slimmer maken

Tijdens het CES afgelopen januari kondigde Samsung zijn nieuwe Smart Home service aan. Deze dienst zou het mogelijk maken om met behulp van slechts één app alle slimme huishoudelijke apparaten te bedienen. Vandaag kondigt Samsung aan zijn service uit te gaan rollen in Korea en in de VS, in het komende jaar zullen meer landen volgen.

Samsung Smart home koppelt slimme televisies en andere huishoudelijke apparaten aan een smartphone, waardoor je de verschillende apparaten tegelijkertijd kan besturen via één applicatie. Een gebruiker zou bijvoorbeeld ‘Welterusten’ kunnen zeggen tegen de afstandsbediening van zijn televisie, waarop vervolgens andere slimme apparaten in huis reageren door bijvoorbeeld automatisch uit te schakelen.

Ook stelt de applicatie gebruikers in staat om de status van hun apparaten te bekijken wanneer ze niet thuis zijn. Zo kun je de verwarming alvast aanzetten op weg naar huis, of zorgen dat de was precies op tijd klaar is wanneer je thuiskomt.

Gebruikers kunnen zich registreren voor de Smart Home app met behulp van hun Samsung account, en is te downloaden via Samsung Apps en de Google Play store. Ook lanceert het bedrijf binnenkort een nieuwe Smart Home applicatie die speciaal ontwikkeld is voor de Gear 2. Dat is leuk nieuws, het biedt de nieuwe wearable lijn van Samsung een interessante extra functionaliteit.

Daarnaast plant het bedrijf ook uit te gaan breiden in andere slimme producten, waaronder de onlangs aangekondigde Smart Bulb, de Gear Fit en robot stofzuigers.

Smart-Home-Mobile-App-image-730x1297