San Francisco legt bezorgrobots aan banden

San Francisco legt de bezorgrobots in de stad aan banden. Bedrijven die over het voetpad willen rijden om bijvoorbeeld maaltijden te bezorgen, moeten daarvoor voortaan toestemmingen hebben, schrijft Wired. Bovendien mogen de robots niet meer overal rondrijden.

In de stad zijn speciale zones aangewezen waar bezorgrobots nog wel rond mogen rijden. Het gaat met name on industriële gebieden waar weinig voetgangers komen, schrijft Wired. Bovendien mogen de bezorgrobots niet echt voor klanten gaan rijden. Bedrijven krijgen alleen toestemming als ze hun activiteiten beperken tot onderzoek.

San Francisco wil het rondrijden van bezorgrobots aan banden leggen om gevaar te minimaliseren. Het trottoir in de stad wordt natuurlijk ook gebruikt door voetgangers. Zij lopen in grote getale door de stad, soms met een hond aan de lijn. Bezorgrobots maken gebruik van sensoren om deze bewegende obstakels te ontwijken.

‘Dystopie’

Tegenstanders van bezorgrobots wilden in eerste instantie dat de machines helemaal verboden werden, schrijft The San Francisco Examiner. Politicus Norman Yee van de lokale overheid schetste eerder het doemscenario waarbij mensen door de overtolligheid aan bezorgrobots “niet meer op het voetpad moeten lopen, maar samen met auto’s op de weg”.