Scammers doen zich voor als Ethereum-oprichter om geld af te troggelen

Ethereum

Heb je een e-mail ontvangen van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin waarin hij om geld vraagt? Negeer hem dan, waarschuwt Buterin op Twitter. De kans is namelijk groot dat iemand je geld in handen probeert te krijgen.

Op Twitter stelt Buterin dat er mensen zijn die zich als hem voordoen, om nietsvermoedende mensen zo ver te krijgen om cryptovaluta te sturen. “Als je een e-mail krijgt die van mij lijkt te zijn waarin gevraagd wordt om Ethereum te sturen, verstuur dan niets!”, aldus de oprichter. “Neem contact op me of – als je lui bent – ga er van uit dat het fraude is.”

Volgens Buterin claimen de fraudeurs dat zijn”laptop letterlijk overleden is”. Vervolgens vragen ze om geld te sturen, totdat hij de kans heeft gehad om toegang te krijgen tot zijn wallet. Dat zou volgende week zijn.

Populairder

Volgens The Next Web komen dit soort scams steeds vaker voor, nu cryptovaluta populairder worden. Zo waren er eerder deze maand diverse kopieën van het handelsbureau Binance. Veel van deze pagina’s stuurden je wel door naar de officiële site, maar via een referral link. Daardoor kregen de eigenaren van de eerste site ook wat geld.