SeeNote wil de digitale versie van post-it zijn

SeeNote

Een schermpje aan de muur in huis om notities en herinneringen te tonen. Een nieuw idee is het niet en er zijn al vaker pogingen gedaan om dat tot een succes te maken. Daar komt bij dat je natuurlijk gewoon een (goedkope) tablet aan de muur hangen. Desondanks is is de SeeNote een interessant product.

Dat komt vooral door de manier waarop hij is uitgevoerd: als een digitale post-it. Het apparaatje is daadwerkelijk niet veel groter dan een post-it (wel iets dikker). Je kunt hem overal in huis ophangen en hij kan notities, herinneringen, afspraken verkeersinformatie en het weer tonen. Het scherm is een touchscreen, waardoor je ook actieknoppen kunt toevoegen aan het scherm. Zo kun je bijvoorbeeld met één druk op het scherm een pizza bestellen of je (slimme) lampen aan doen.

SeeNote bevat daarnaast nog een aantal slimmigheden. Zo zit in de rand LED-verlichting verwerkt die allerlei kleuren aan kan nemen om te dienen als notificatie. Daarnaast werkt hij met IFTTT om allerlei koppeling te maken en heeft hij een API zodat ontwikkelaars er mee aan de slag kunnen. Via de bijbehorende app kun je instellen wat er op het scherm te zien is en kun je berichten achterlaten voor huisgenoten.

De batterij van de SeeNote gaat een maand mee. En je kunt hem overal opplakken en vervolgens weer verplaatsen dankzij een plakstrip en een magnetische achterkant. Voor 99 dollar kun je een pre-order plaatsen, maar hij wordt pas over een jaar (!) verstuurd.