Sega brengt old school-spellen gratis naar je smartphone met Sega Forever

Was jij vroeger ook zo’n fan van de spellen van Sega? Dan is er goed nieuws: het bedrijf gaat namelijk een collectie van zijn klassieke spellen uitbrengen voor smartphones. Dit doen ze in een bundel genaamd Sega Forever, schrijft Venturebeat.

Het gaat om onder meer om Sonic the Hedgehog, Phantasy Star II, Comix Zone en Kid Chameleon. De echte oude spellen dus. Al die games kun je bovendien ook nog eens gratis downloaden (al zitten er wel advertenties in) voor iOS en Android. Wil je de spellen zonder advertenties spelen, dan betaal je 1,99 dollar.

In de bundels zit onder meer de mogelijkheid om je voortgang in de cloud op te slaan, via bluetooth een controller te gebruiker en te zien wie de hoogste score heeft op de leaderboards. De spellen zijn ook nog eens te spelen zonder internet, dus je kunt er op ieder moment van genieten.

Twee decennia aan games

De bedoeling is dat er later nog meer uitbreidingen komen. Dat betekent dat er uit alle jaren dat Sega actief was op de consoles games verschijnen voor smartphones. Mike Evans, chief marketing officer van Sega’s mobiele afdeling, zegt dat er twee decennia aan klassieke spellen komen. “We proberen klassiek gamen mainstream te maken en mobiele games zijn een goede plek om te beginnen.”

De eerste bundel is vanaf morgen te downloaden via Google Play en de App Store. Daarna komen er iedere twee weken nieuwe titels bij. “Sega heeft 1.000 titels. We blijven ze uitbrengen zolang het logisch blijft”, aldus Evans. Met andere woorden: voorlopig ben jij wel even van de straat!