Sennheiser lanceert eerste versterker met speciaal 7.1 algortime voor de ultieme gaming-ervaring

Tijdens de Gamescom in Keulen lanceerde Sennheiser de GSX 1000 en GSX 1200 PRO geluidversterkers voor het ultieme gaming geluid. De GSX 1000 en GSX 1200 PRO zijn de eerste geluidsversterkers met het 7.1 algoritme van Sennheiser en beloven de gaming-ervaring thuis of tijdens esports toernooien naar een hoger niveau te tillen.

Sennheisers 7.1 Surround-algoritme zorgt er voor dat je nog meer wordt meegesleept in de game die je speelt. Het biedt geluid dat ook precies van die kant komt waar iets gebeurt. Dit kan gamers een voordeel opleveren tijdens momenten waarop gepresteerd moet worden.

Game-changer

De versterkers lijken qua uiterlijk wel uit een racewagen of gevechtsvliegtuig te komen en dat is niet toevallig. Ze zijn namelijk geïnspireerd op het bedieningspaneel van sportauto’s en vliegtuigen omdat daar ook uiterste concentratie vereist is. Hierdoor kunnen gamers snel en direct informatie ontvangen en het geluid aanpassen tijdens het gamen. De displays worden automatisch gedimd wanneer deze niet worden gebruikt en lichten weer op wanneer een hand in de buurt komt, om afleiding tijdens het gamen te voorkomen.

Je vindt 2 verschillende USB-ingangen aan de geluidsversterker om het geluid van de game en de communicatie van elkaar te scheiden. Zo kan je de beide geluidselementen afzonderlijk aanpassen naar de ideale balans tussen geluidseffecten en communicatie met je teamleden. Bovendien kan je ook jouw eigen stemgeluid aanpassen en het galmgeluid van de game wijzigen om je bijvoorbeeld helemaal op het slagveld te wanen.

Sennheiser GPS 300, dé koptelefoon voor gamers

Naast deze nieuwe versterkers, heeft Sennheiser er ook een nieuwe hoofdtelefoon bij voor gamers. De GSP 300 is volgens Sennheiser “een sprong vooruit richting superieure geluidskwaliteit door de realistische geluidservaring”. De koptelefoon beschikt over speciale oorkussens die zorgen voor extra comfort en akoestische afsluiting. Daarnaast is de GSP 300 uitgerust met een noise-cancelling microfoon die achtergrondgeluiden minimaliseert voor heldere onderlinge communicatie.

De GSX 1000, GSX 1200 PRO en GSP 300 zijn vanaf eind september verkrijgbaar voor €99 (GSP 300), €229 (GSX 1000) en €249 (GSX 1200 PRO).