Sensible Baby: de babyfoon van de 21e eeuw

Sensible Baby’s SmartOne is een nieuwe manier voor het monitoren van je baby; door Sensible Baby zelf omschreven als “de babyfoon van de 21 eeuw”. Met deze babyfoon kun je draadloos de bewegingen en omgeving van je slapende baby in de gaten houden vanaf een “smart” apparaat zoals een smartphone.

De monitor – die je kunt vastmaken aan de kleding van je baby – meet de temperatuur, houding, beweging en ademhaling van je baby en stuurt deze data draadloos naar je smartphone. Ouders kunnen zo op afstand hun baby in de gaten houden wanneer deze aan het slapen is en kunnen een melding krijgen wanneer de baby zich omdraait of als er iets veranderd.

phone_status_normal

Naast het apparaatje biedt Sensible Baby ook een online abonnement op de service. Volgens CEO Ben Cooper: “we believe there’s uncaptured information around your child and the behavior of your child that can be used to a parent’s advantage. We see [SmartOne] as being able to unlock all of this data and information and being able to correlate that with different events.

SmartOne maakt een analyse van de verzamelde data en doet voorspellingen doen op basis van deze gegeven. Een smsbericht van de SmartOne app zou bijvoorbeeld kunnen aangeven dat een kind 45 minuten langer zal slapen wanneer het kind wordt gevoed tijdens de komende vijftien minuten.

phone_status_alert

SmartOne zal tijdens het tweede kwartaal op de markt verschijnen – het is nog niet bekend wanneer precies – en gaat dan 149 dollar kosten. Als je de babyfoon nu alvast vooruit bestelt kost deze 99 dollar.

Sensible Baby nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. Sensible werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Health Technologies categorie, belandde vervolgens in de halve finale als een van de laatste drie finalisten en won uiteindelijk de prijs voor de Best Bootstrapped Company; het bedrijf dat tot nu toe het meeste heeft bereikt met de minste middelen.

hand_render