Sharp presenteert 8K-televisies en -monitoren voor een realistischer beeld

Sharp 8K tv

Sharp heeft tijdens IFA zijn tweede generatie 8K-televisies en -monitoren aangekondigd. Het gaat om modellen met afmetingen van 60 inch, 70 inch en 80 inch. Naar eigen zeggen hebben de nieuwe monitoren een 16 keer hogere resolutie dan full HD.

De monitoren hebben ruim 33 megapixels, waardoor ze alle details moeten tonen en realistische beelden moeten geven. Ook bevatten de schermen een nieuw ontwikkelde 8K-beeldprocessor, waarmee je beelden van 4K UHD en 2K full HD ook in 8K-kwaliteit kunt bekijken. Speciale content is daardoor dus niet nodig.

De processor in de schermen doet dit door het aantal beeldpunten te definiëren. Aan de hand daarvan wordt het pixelraster naar dat van de 8K-modellen geschaald. En over vertraging hoef je je geen zogen te maken. De processor heeft een verwerkingssnelheid van 100Hz, waardoor je beeld soepel blijft bewegen.

LCD-scherm

Sharp heeft één scherm als vlaggenschip bestempeld. Het gaat om het 80 inch-model, dat een nieuw ontwikkeld UV2A II LCD-paneel heeft. Dat scherm moet een goede kleurdiepte bieden, evenals een grote helderheid.

De schermen verschijnen aan het begin van 2019 in Europa. Het is nog niet bekend wat de schermen gaan kosten.