Showgo: De app die je realtime reacties laat plaatsen bij series

Showgo is een app die je in staat stelt om tijdens het kijken van je favoriete serie, op bijvoorbeeld Netflix, reacties te plaatsen en te lezen zoals je dat normaal gesproken op Twitter zou doen met een ‘normaal’ televisieprogramma. De app is hiermee genomineerd voor de SXSW Accelerator in de categorie Entertainment & Content technologies.

Wanneer je Showgo hebt gedownload, synchroniseert de app zich met de serie die je kijkt op Netflix of Hulu. Vanaf dat moment kun je zelf reacties plaatsen en reacties lezen die vrienden of andere mensen over de gehele wereld hebben geplaatst. Je hoeft daarbij niet bang te zijn voor spoilers, want de app toont alleen de reacties die geplaatst zijn tot op het moment dat jij hebt gekeken. Hierdoor lijkt het net alsof je met een hele boel andere mensen tegelijkertijd naar die specifieke aflevering van een serie zit te kijken.

Talk about your favorite shows_large

De series die de app momenteel ondersteunt zijn House of Cards, LOVE, 11.22.63, Arrested Development en Making a Murderer. Binnenkort moeten daar onder andere Orange is the New Black, Transparent, Daredevil en Jessica Jones bij komen.