Silent Circle onthult nieuwe versie van de Blackphone en een tablet

Silent Circle heeft de nieuwe versie van de succesvolle Blackphone onthuld, de Blackphone 2. Het bedrijf dat zich richt op privacy-vriendelijke smart devices heeft daarnaast ook een tablet aangekondigd.

Met de komst van de twee apparaten gaat ook een nieuw mobiel besturingssysteem gepaard. Beide devices zullen draaien op het op Android gebaseerde PrivatOS. Hiermee stort Silent Circle zich nog meer op de beveiliging van de devices.

Zo heeft Silent Circle een functionaliteit toegevoegd met de naam ‘Spaces’. Hierdoor is het voor geïnstalleerde apps onmogelijk om toegang te krijgen tot persoonsgegevens die zijn opgeslagen op de smartphone of tablet. Hiermee wordt het voor de gebruiker makkelijker om werk en privé te scheiden, omdat werk-gerelateerde apps gescheiden blijven van apps voor privé gebruik.

PrivatOS 1.1 beschikt over een ‘app store’ waar je diverse applicaties kunt downloaden die gericht zijn op veiligheid. Zo krijg je onder andere de beschikking over Silent Meeting, een dienst waarmee je veilig videogesprekken kunt voeren.

Blackphone 2

De Blackphone 2 is uitgerust met een snellere processor dan zijn voorganger, waardoor de smartphone betere prestaties moet leveren. Daarnaast beschikt de Blackphone over 3GB werkgeheugen en is de batterijduur van de smartphone verbeterd. Als klap op de vuurpijl heeft het bedrijf het 4,7 inch touchscreen vervangen door een scherm van 5,5 inch.

De Blackphone 2 zal later dit jaar op de markt verschijnen, maar een exacte datum is nog niet bekend. Daarnaast heeft Silent Circle ook nog niets over een eventuele adviesprijs losgelaten.

Verder kondigde het bedrijf ook de Blackphone+ tablet aan, die later dit jaar op de markt zal verschijnen. Echter wilde het bedrijf weinig tot niets loslaten over de tablet, maar ziet het ernaar uit dat het de ‘veiligste’ tablet tot nu toe zal gaan worden. Wanneer de tablet precies op de markt zal verschijnen en welk prijskaartje er aan de Blackphone+ hangt is niet bekend.