Nieuw Oculus Rift experiment laat je skiën als een pro

Wel sneeuw, geen sneeuw, matige sneeuw. Met het nieuwste experiment van Gannett met de Oculus Rift doet het er niet meer toe: elke dag is een perfecte skidag. Virtueel dan.

Het Amerikaanse Gannet is niet bang voor een potje innoveren met de VR-bril van Oculus. Vorig jaar lanceerde het al een serie journalistieke experimenten, dit keer neemt het bedrijf ons mee de piste op. De piste in Vail, Colorado om precies te zijn, waar de FIS eerder het wereldkampioenschap Alpine Ski organiseerde.

ski experiment VR

Wanneer je de VR-bril van Oculus opzet, wordt je direct mee de berg op genomen. Ben je net aan je omgeving gewend als toeschouwer, wordt je direct in een lift gezet en zoef je enige tijd later als een echte pro langs de poortjes over de sneeuw.

De videokwaliteit is nog niet denderend, maar geeft een goed beeld bij de impact die hoge resolutie video gaat hebben op VR. Vergelijkbaar met de video’s bij de Gear VR van Samsung is video direct een ’tastbaardere’ ervaring voor gebruikers.

Het blijft vreemd om te zien hoeveel ontwikkelingen er worden gedaan voor een product dat nog niet op de markt is (Oculus is nog steeds in ‘developers’-fase), maar steeds meer bedrijven kiezen er voor om hun experimenten wel openlijk te delen.

Zo ook Gannett: wil je de virtuele ervaring direct in je browser nabootsen kun je op deze pagina terecht. Mocht je de beschikking hebben over een Oculus Rift, download dan zeker de VR-versie van de video!

First tracks!