Fabrikant augmented reality-helm voor motorrijders failliet ondanks crowdfundinghit

Skully, het bedrijf dat een helm met augmented reality voor motorrijders ontwierp, heeft het niet gered. In een post op zijn crowdfundpagina laat het bedrijf weten per direct te stoppen met bestaan. Mensen die een Skully AR-1, de eerste helm van het bedrijf, besteld hebben of wachten op een vergoeding, kunnen dat geld vrijwel zeker op hun buik schrijven.

Het bedrijf zegt te stoppen omdat het te weinig geld heeft om door te gaan met zijn activiteiten. In 2014 haalde Skully nog bijna tien keer zoveel geld op op nadat het via Indiegogo een crowdfunddoel van 250.000 dollar had gesteld. Daaruit blijkt maar weer dat niet elke succesvolle crowdfunding resulteert in een succesvolle onderneming.

Skully was in 2014 een van de deelnemers van de SXSW Accelerator en won zelfs in de categorie wearable technologies. Begin dit jaar presenteerde BMW op de CES eenzelfde soort helm met augmented reality-toepassingen. Dat product was echter nog wel een concept dat eventueel over een aantal jaar op de markt moet verschijnen.