Skype voor Windows krijgt realtime vertalingen van gesprekken

Vanaf vandaag hoef je een gesprek via Skype niet meer te vertalen via een extern programma, maar vertaalt Skype het gesprek automatisch voor je! Dit maakt Skype vandaag bekend.

Skype laat weten een mijlpijl te hebben bereikt door het kunnen uitrollen van de Skype Translator voor Windows-gebruikers. Skype Translator maakt het mogelijk om real-time gesprekken te vertalen. Skype Translator maakt daarbij onderscheid tussen voice-to-voice en text-to-text-vertalingen.

Door middel van voice-to-voice-vertalingen kunnen gebruikers van Skype voor Windows nu gesprekken voeren in het Chinees-Mandarijn, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans. Nederlands ontbreekt helaas. Door middel van text-to-text-vertalingen kunnen gebruikers volgens Skype gesprekken schrijven in 50 verschillende talen.

capture

Skype voor Windows gebruikers kunnen de nieuwe functie gebruiken door op de wereldbol rechtsboven in het scherm te klikken. Hier kan er per persoon een taal worden aangewezen. Skype Translator werkt door middel van kunstmatige intelligentie, waardoor de technologie als het goed is alleen nog maar verbeterd naar mate deze meer gebruikt wordt. Of Skype de functie ook uitrolt naar andere platformen is niet bekend.