Slaapbare technologie: Pyjama SmartPJ’s leest je kinderen een verhaaltje voor het slapengaan

Ouders van toen zullen zich vast wel eens achter de oren krabben als ze de ouders van nu in actie zien. Ik kan me dus ook wel een beetje voorstellen hoe de reactie zal zijn wanneer zij hun kleinkind mogen inscannen om een verhaaltje voor te lezen.

Een nieuw concept van Amerikaanse bodem ziet dat laatste echter het liefst op grote schaal gebeuren. De SmartPJ is naar eigen zeggen ‘s-werelds eerste en enige “interactieve pyjama”.

We have children ourselves and understand how important a bedtime story is for kids, and how important a quality pair of pajamas is for parents, so we have combined them both into one easy and fun to use product that every kid and parent will love.

Erg interactief is de pyjama echter niet, het is simpel de drager van een aantal patronen die door een bijbehorende app kunnen worden herkent. Vervolgens opent de app een bijbehorend verhaaltje om voor te lezen aan je kroost. De app kan ook video’s of andere mediacontent tonen.

Weinig ‘smart’ en ‘interactief’ dus, maar waarschijnlijk is het op deze manier makkelijker aan te smeren dan een QR-code pyjama.