Zakelijke chatapp Slack is 5 miljard waard na investering van 250 miljoen dollar

Slack logo

De zakelijke chatapp Slack heeft een investering van 250 miljoen dollar binnengehaald. Het grootste gedeelte van de investering is afkomstig van het Japanse bedrijf SoftBank, meldt Bloomberg. Na de investeringsronde is Slack 5,1 miljard dollar waard.

Slack gaat het opgehaalde geld niet direct in een specifiek onderdeel investeren, maar houdt het achter de hand. Het bedrijf heeft ‘een groot deel’ van de eerder opgehaalde 591 miljoen dollar ook nog in bezit.

Op het gebied van zakelijke chatapps concurreert Slack onder meer met Microsoft Teams en met HipChat, een vergelijkbare app van het Australische bedrijf Atlassian.

Nieuwe talen

Eerder deze maand maakte Slack bekend dat het bedrijf drie nieuwe talen gaat ondersteunt: Duits, Frans en Spaans. Tot nu toe was Slack alleen beschikbaar in het Engels. Later dit jaar gaat Slack ook Japans spreken.

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen 6 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Twee miljoen mensen betalen voor het chatprogramma, wat het bedrijf jaarlijks 200 miljoen dollar aan omzet oplevert.