Scheldende collega’s? Dan doneert deze Slack-bot geld aan goede doelen

Slack

Het is in Amerikaanse huishoudens een vaak terugkerend fenomeen: de scheldpot. Gebruikt er iemand in huis een naar scheldwoord, dan moeten ze geld stoppen in de pot, waarvan de inhoud later aan iets leuks besteed kan worden. Een handige manier om geld te sparen en schelden in de woonkamer tegen te gaan. De makers van de SwearJar hebben een manier gevonden om hetzelfde te doen binnen een bedrijf – maar dan op zakelijk netwerk Slack.

De SwearJar is constant op zoek naar scheldwoorden die in je werk-Slack worden gebruikt. Laat iemand een vervelend woord vallen? Dan wordt er meteen een dollar aan het goede doel gedoneerd namens je bedrijf.

Slack SwearJar gif

Zo wil SwearJar het makkelijker voor bedrijven maken om goede doelen te steunen, zonder dat ze daar moeite voor hoeven te doen. Het geld gaat automatisch naar een goed doel gekozen door de botmakers. Iedere maand wordt er een nieuwe geselecteerd.

Een ludieke insteek, al vermoeden we dat niet ieder bedrijf de SwearJar evenveel zal willen gebruiken. Heb je collega’s die met elkaar praten alsof ze piraten zijn? Dan kunnen ze hiermee in no-time de bedrijfskas plunderen. Al kun je gelukkig wel een maandelijks maximum instellen, zodat er niet teveel geld wordt gedoneerd.