Slack komt met virtuele assistent speciaal voor op je werk

Slack

Op het moment bevat Slack al een chatbot. Dit handige botje helpt bij het instellen van je profiel – maar veel meer doet ie nog niet. Dat gaat in de toekomst veranderen. We weten al een tijdje dat Slack werkt aan een virtuele assistent vergelijkbaar met Siri en dankzij Recode weten we hoe die ongeveer gaat werken. Zo zal de Slack-groep van je werkplek tegen jou gaan praten, om belangrijke info over de zaak te delen.

Zo vertelt de Slackbot bijvoorbeeld wat het Wi-Fi-wachtwoord is, mits jij iemand bent die dat mag weten. Volgens Noah Weiss, hoofd van search, learning and intelligence bij Slack, moet alle data gedeeld in een chatgroep makkelijk opvraagbaar worden door de Slackbot er naar te vragen. Zo zal de bot bijvoorbeeld kunnen vertellen wie nou de leidinggevende van een bepaalde afdeling is, zodat je er niet zelf naar hoeft te zoeken.

Naarmate je meer dingen vraagt en vaker chat, zal de bot je persoonlijke voorkeuren en werkwijze leren kennen. Op basis hiervan kan Slack je basisinformatie geven over je werkdag zonder dat je er naar hebt gevraagd.

Een directe concurrent van Siri en Google Now lijkt Slack niet te worden – de data die je opvraagt gaat immers vrij specifiek over je werk. Het laat zien hoe er nog genoeg alternatieve manieren zijn om een virtuele assistent in te steken.