Slack koopt HipChat op en migreert gebruikers naar zijn eigen dienst

Slack

Slack heeft HipChat en Stride, beide onderdeel van bedrijf Atlassian, overgenomen voor een onbekend bedrag. Het chatprogramma is van plan om HipChat en Stride te sluiten en hun gebruikers te migreren naar zijn eigen dienst. Dat meldt het bedrijf in een aankondiging.

“Deze partnerschap draait om een gezamelijke visie om de werkzaamheden van teams overal ter wereld te vereenvoudigen en automatiseren, zodat ze op een lijn blijven zitten, gecoördineerd blijven en productief blijven”, aldus het bedrijf.

Dit komt er uiteindelijk op neer dat Hipchat en Stride niet langer bestaan. Alle gebruikers van de diensten worden gemigreerd naar Slack, waarbij ondersteuning wordt gegeven. Vanaf februari is HipChat niet langer te gebruiken.

Atlassian geeft zelf een “kleine, maar symbolisch belangrijke” investering in Slack. Daarmee krijgt het bedrijf ook een aandeel in Slack. Daarnaast gaan de teams van de beide bedrijven werken aan “diepere en krachtigere integraties” tussen de chatdienst en de producten van Atlassian. Daardoor moeten er nieuwe functionaliteiten komen voor de bestaande integraties, onder meer voor Trello en Bitbucket.

Microsoft

De nieuwe partnerschap komt op een moment waarin de chatdienst de hete adem van Microsoft Teams in zijn nek voelt. Teams is een concurrent van Slack en is beschikbaar voor zijn 135 miljoen Office cloud-abonnees. Inmiddels is er ook een gratis versie van Teams, in de hoop dat er nieuwe gebruikers komen.

Microsoft Teams zegt inmiddels dat 200.000 organisaties hun product gebruiken. Slack zou door 500.000 actieve organisaties gebruikt worden.