Sleutels kwijt? Tracker van Samsung helpt je al je verloren spullen te vinden

Samsung-Tracker

De kans is groot dat je het wel eens gedacht hebt toen je je sleutels kwijt was: waarom kan ik die niet bellen? Samsung wil iets vergelijkbaars mogelijk maken met zijn SmartThings Tracker. Dat is een klein, licht GPS tracking-apparaat, waarmee je verloren spullen wel terug kunt vinden.

Het apparaatje maakt verbinding via een 4G-netwerk. Je kunt hem aan diverse dingen vastmaken, zoals een rugzak, je sleutels of zelfs het halsbandje van je huisdier. Verlies je dan iets, dan kun je het via de SmartThings-app weer terugvinden. Daarin staat namelijk precies waar het voorwerp (of je huisdier) zich bevindt.

Familie en dieren

Ook voor familie is het handig. Je kunt het apparaat namelijk ook een notificatie met daarin je locatie versturen, zodat iedereen op de hoogte is waar je bent. Verder ondersteunt het apparaat SmartThings, waardoor je hem ook kunt gebruiken om processen als het openen van je deuren en het aanzetten van je lampen te starten.

Heb je het apparaat aan het halsbandje van je huisdier gehangen, dan kun je notificaties krijgen als de tracker buiten een bepaald gebied gaat. Verlaat je hond dan dus het terrein, dan weet je direct dat je er even achteraan moet.

Samsung koos bij dit apparaat voor een verbinding via 4G, omdat dat een groter bereik heeft dan BlueTooth. Daardoor is de weergegeven locatie binnen en ondergronds accurater. Het apparaat is waterdicht, waardoor hij ook goed tegen regen kan. De ingebouwde accu gaat een week mee op een lading.

Alleen in de VS

Helaas voor ons verschijnt de SmartThings Tracker vooralsnog alleen in de Verenigde Staten, waar hij vanaf 14 september voor 99 dollar te koop is. Wanneer en of het apparaat ook naar Nederland komt, is onduidelijk.