Slim fietsslot Lock8 bestrijdt dieven met ingebouwde sensoren en alarmsignaal

Het slimme(re) fietsslot: als er ergens in de wereld een markt voor is, dan toch wel in ons koude kikkerlandje. Na de BitLock gaan de makers van de Lock8 nu proberen om via Kickstarter hun smartlock in productie te krijgen.

Wie de technische specificaties van de Lock8 bekijkt, kan niet anders dan onder de indruk zijn. Het slot, dat bestaat uit een component om op je fiets te monteren en een slimme staalkabel, zit werkelijk tjokvol sensoren om zo’n beetje elke aanval op je tweewieler te detecteren.

lock_8_sensorsNet als de BitLock komt er bij de Lock8 geen sleutel meer aan te pas. Je zet je fiets op slot met een app voor je iPhone en haalt het slot er ook weer vanaf met diezelfde app. Een andere overeenkomst is de manier waarop je via de app je fiets kunt delen met vrienden door ze toegang te geven via de app.

Het team achter het fietsslot wil graag via Kickstarter de benodigde $80.000 ophalen om het slot daadwerkelijk in productie te krijgen. Je kunt je al verzekeren van een Lock8 voor $110, maar wees voorbereid op het feit dat je na 6 maanden moet gaan betalen voor de GPS diensten van het bedrijf.