Slim kijkgat: Peeple stuurt foto’s van mensen die bij je aanbellen

Peeple, een soort smart lock maar dan anders. De Peeple is geen slot, maar een slim kijkgat voor bij de voordeur. Het apparaatje maakt een foto van degene die aanbelt en stuurt deze direct naar je smartphone. Zo ben je direct op de hoogte wie er voor de deur staat, of je nu thuis of op een andere plek bent.

Zodra er iemand aanbelt schakelt de Peeple zichzelf in, maakt een foto, verbindt zich met WiFi en stuurt de foto naar je smartphone. Er zijn verschillende manieren om de Peeple te gebruiken, zo stelt co-founder en CEO Chris Chuter:

Everyone has a different use case. The big reason this is useful is that your front door is a blind spot. You have no idea what’s happening at your front door.

Je kunt de Peeple gebruiken uit veiligheidsoverwegingen, om te kijken wanneer een koerier is geweest en als een soort Caller ID. Het is ook handig als je een feestje geeft en de bel niet hoort, aangezien je dan een melding op je smartphone krijgt.

Peeple is een klein doosje dat aan de deur bevestigt kan worden. Het device beschikt over een camera, accelerator, een batterij en een WiFi chipset. Aangezien de Peeple het merendeel van de tijd in slaapmodus staat gaat de batterij ongeveer een half jaar mee.

Peeple start rond maart een campagne op Kickstarter.

ces-2015-banner-eventwall