Slim spijkerjack van Google krijgt functie om je smartphone terug te vinden

Het slimme spijkerjack Google en Levi’s krijgt een functie om je smartphone terug te vinden. Ook kan je het kledingstuk voortaan als zaklamp gebruiken. De bijbehorende app van de wearable ondersteunt nu deze twee nieuwe functies, bericht Android Central.

Google en kledingmerk Levi’s lanceerden hun gezamenlijke wearable, de Commuter Trucker Jacket, in september. In de mouw van het jacket zitten sensoren. Gebruikers kunnen het kledingstuk via bluetooth met een smartphone verbinden. Vervolgens kunnen zij op de sensoren drukken of swipen om bijvoorbeeld muziek af te spelen of route-instructies te krijgen.

Nu krijgt het slimme jacket dus twee nieuwe functies: Illuminate en Find My Phone. Met de ‘Illuminate’-functie gaat, zoals de naam doet vermoeden, de strip op de mouw als een zaklamp dienen. En met de Find My Phone-feature kun je je telefoon over laten gaan. Het jacket helpt daarmee dus om je kwijtgeraakte telefoon terug te vinden.

Ideaal voor op de fiets

Het slimme jacket ziet eruit als een standaard spijkerjack. Aan het eind van de mouw zit een snap tag, een soort strip met een touchpad. Met de snap tag kun je de belangrijkste functies van je telefoon bedienen, zonder dat je daarvoor het scherm tevoorschijn hoeft te halen. Met de smart jacket kun je je navigatie bedienen, muziek beluisteren, telefoontjes aannemen en binnenkomende berichten beluisteren. De wearable is dan ook ideaal voor mensen die vaak onderweg zijn op de fiets en geen afleiding kunnen gebruiken van het verkeer, schrijft Avery Hartmans van Business Insider in haar recensie.

Met een prijskaartje van 350 dollar is het echter vrij prijzig voor een spijkerjack. Wie besluit tot aankoop, kan ‘m beter niet aantrekken naar een barbecue of een kinderfeestje, want het jasje kan maar tien keer gewassen worden. Volgens recensent Hartmans zal het jack geen hit worden onder een groot publiek, vanwege de prijs, de niet heel spannende technologie en de kleine doelgroep. Ondanks dat ziet ze wel toekomst voor Google in wearables. Ze noemt het “de spannendste samenwerking tussen tech en mode tot nu toe, veelbelovend voor waar Google heen gaat in wearables.”

Hoe vaak het slimme spijkerjack daadwerkelijk verkocht is, is niet bekend. Volgens data uit de Google Play Store is de bijbehorende app tussen de 100 en 500 keer gedownload. Dat zou betekenen dat hoogstens enkele honderden mensen het jacket hebben aangeschaft.

Foto: Google/Levi’s