Slim t-shirt helpt tegen rugklachten

Het slimme TruPosture-shirt zit vol met sensoren, die goed in de gaten houden of je wel recht staat. Zo word je er constant op gewezen als je niet recht staat. Hartstikke handig volgens de makers: op deze manier voorkomt de TruPosture mogelijke rugklachten.

Langs de ruggengraat van de drager lopen meerdere sensoren, die samen meten of je rug zich in de juiste positie bevindt. Is dat niet het geval? Dan wordt er via Bluetooth een bericht verstuurd naar een smartphone met Android, iOS of Windows Phone. In de bijbehorende app wordt ook de huidige positie van je rug getoond, zodat je precies weet waar het wellicht misgaat.

Geen smartphone bij de hand? Dan kan de TruPosture je alsnog op de hoogte stellen bij rugproblemen. Een ingebouwde trilmotor kan dan namelijk een subtiel signaal afgeven, zodat je weet dat je niet recht loopt. Dat gebeurt als je staat, maar ook als je verkeerd achter een bureau zit.

De vraag is: in hoeverre weet de TruPosture mogelijke rugklachten op te lossen? Want hoe handig het shirt ook klinkt, het prijskaartje van 149 dollar is vrij gortig. De meeste dragers zullen het daarom waarschijnlijk doen met één shirt. En die moet je in de tussentijd natuurlijk ook schoon houden.