Slimme computer Ubi zet binnenkort je lampen aan op spraakcommando

Ubi, de Ubiquitous Computer die onopvallend aan je muur hangt en reageert op spraakcommando’s krijgt een interessante update. Leor Grebler, maker van Ubi, heeft aangekondigd het apparaat te gaan integreren met een smart home systeem. Hierdoor zouden we in de toekomst onze lampen aan kunnen zetten simpelweg door het te zeggen.

Ubi is een klein en apparaat dat verbonden is met je WiFi netwerk en op basis van een ingebouwd spraakherkenning systeem van Android simpele vragen kan beantwoorden over bijvoorbeeld het actuele weer of ingewikkelde rekensommen. De magische zin om het apparaat te activeren is niet verrassend: “OK Ubi”.

Hoewel het apparaat op deze manier tot nu toe goed functioneerde waren de mogelijkheden van Ubi nog erg beperkt. Daar gaat met de integratie van SmartThings nu verandering in komen. SmartThings is een zogenaamd ‘home automation solution’ die verbonden is aan de lampen, het beveiligingssysteem en aanwezigheidssensoren in je huis.

Dat betekent dat je in de toekomst met een simpele spraakcommando via Ubi de lampen in je huis uit of aan kan zetten. Ook zouden gebruikers via Ubi kunnen checken wie er thuis is en het beveiligingssysteem kunnen activeren. De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos wanneer alle apparatuur in je huis wordt aangesloten!

Een hele verbetering voor de slimme computer die tot nu toe alleen nog maar in staat was vragen te beantwoorden maar hier verder niet naar kon handelen. Bovenal een hele leuke update: want wie wil er nou niet zijn lampen dimmen door simpelweg ‘Dim de lichten’ te zeggen?

9983fdda6ab161236fa54cd8cafb20ac_large