Slimme handtassen en pakken? Samsung toont verschillende wearables op CES 2016

Het is makkelijk om te vergeten dat Samsung naast smartphones en televisies nog ontzettend veel andere apparaten maakt. En nee we hebben het niet over Samsungs ‘slimme’ koelkast, maar we kijken naar wat het bedrijf doet op het gebied van wearables.

Onder de naam Samsung C&T doet het bedrijf enorm veel onderzoek naar wearables en kijken voornamelijk hoe deze samenwerken met andere apparaten. Dat meldt CNET in een artikel over de wearablesafdeling binnen Samsung.

Op de CES 2016 liet het bedrijf verschillende veelbelovende producten zien. Eén van de opvallendste producten was de Samsung WELT, een slimme riem die in de gaten houdt hoeveel je beweegt en of je bent aangekomen. Bas schreef hier eerder een uitgebreider artikel over.

Een andere opvallende accessoire is de Sol Bag: een handtas met zonnepanelen. Er zit een kabel in de tas waarmee je simpel je telefoon kunt opladen. Er zitten geen batterijen in de tas en hij slaat dus geen energie op, maar het bewijst wel dat nieuwe technologieën op onopvallende manieren met huidige producten kunnen samensmelten.

Hoewel Samsungs Smart Suit niet nieuw is, hij wordt in Zuid-Korea al verkocht voor ongeveer 500 dollar, is de ontwikkeling wel opvallend. Het pak is uitgerust met NFC-chips die de gebruiker in staat stelt om zijn telefoon te ontgrendelen, digitale visitekaartjes uit te wisselen of de modus van zijn telefoon te wisselen.

samsung-smart-suit-office-mode