Slimme Livescribe pen synchroniseert direct naar je iPad

Exact een jaar geleden schreef ik enthousiast over de innovatieve Livescribe Sky, de smartpen die via wifi direct kon synchroniseren naar je Evernote account. Vandaag kondigde het bedrijf de volgende grote stap aan: de Livescribe 3 met een directe koppeling naar je iPad via Bluetooth!

We hebben het hier al vaker gemeld, maar de revival van Bluetooth lijkt voorlopig nog van geen stoppen te weten. Volgende in lijn is de Livescribe 3 smartpen, die via het energiezuinige Bluetooth LE direct verbind met je iOS apparaat.

Met de Livescribe 3 benadert het Amerikaanse bedrijf de smartpen vanuit een hele andere kant. Zo beschikt de pen niet langer over een ingebouwde microfoon, maar geeft hij een signaal naar je iPad of iPhone zodra je aangeeft dat je een audio notitie wil maken.

Ook het display dat zo nadrukkelijk aanwezig was op eerdere modellen is verdwenen, waardoor de pen een veel ranker en beter handelbaar design heeft gekregen.

livescribe_2

De kracht van de Livescribe is uiteraard nog steeds de IR-camera in punt van de pen, die direct ‘opneemt’ wat je schrijft. De nieuwe Livescribe 3 stuurt deze informatie dus direct door naar de bijbehorende app. Die schijnt overigens ook weer te koppelen zijn met je Evernote-account, dus een notitie uit het oog verliezen gaat lastig worden.

De Livescribe 3 kan tot 14 uur met je mee op pad met een volle batterij en komt op $150.