Slimme luchtreiniger vertelt je wat er in de lucht zit

Sprimo

De meeste luchtreinigers doen weinig meer dan een deel van de verontreiniging in de lucht verwijderen. Volgens Sprimo kan dit veel beter, dus maakte ze een reiniger die efficiënter en veel slimmer is dan de concurrentie.

Volgens Sprimo zelf is deze reiniger tot vijftig procent efficiënter, wat op zich al een groot voordeel is ten opzichte van andere luchtreinigers. Maar de slimme aspecten van het apparaat onderscheiden hem echt. De Sprimo vertelt je namelijk wat er in de lucht zit en geeft je een kwaliteitswaarde om je een idee te geven van hoe schoon de lucht echt is. Daarnaast geeft de Sprimo aan welke filters je wilt gebruiken – bijvoorbeeld om pollen in de lucht tegen te gaan – en wanneer je de filters waarschijnlijk moet vervangen.

Bovendien heeft het apparaat twee verschillende standen waar je gebruik van kunt maken. In de Personal Mode richt je de Sprimo op je, waarna de luchtreiniger zachtjes een stroom gereinigde lucht uitblaast. In de Turbo Mode kun je de lucht van een gehele kamer reinigen.

Je oude filters kun je naar het bedrijf sturen om te laten recyclen. Daarnaast kun je hen vragen om de filters te analyseren, zodat je weet wat er precies in het filter beland is. Heb je bijvoorbeeld een insectenplaag, dan kun je er door deze analyses achter komen voordat je de beestjes daadwerkelijk over de vloer ziet kruipen.

De Sprimo staat momenteel op het crowdfunding-platform Crowdsupply, waar je ze ook kunt kopen. Goedkoop is de luchtreiniger niet, je betaalt er minimaal 319 dollar (282,25 euro) voor. Normaal gesproken kost het apparaat 369 dollar (326,49 euro). Een nieuw filter kost nog eens 59 dollar. Als het project het financieringsdoel 250.000 dollar behaald, wordt de Sprimo in februari 2017 bezorgd.