Slimme Netflix-sokken zetten je film of serie op pauze als je in slaap valt

Netflix sokken

Netflix heeft ons het ideale hobbyprojectje voor tijdens de kerstvakantie gegeven. In een uitgebreide gids legt de videodienst namelijk uit hoe je speciale Netflix-sokken kunt maken. Ja, echt waar, Netflix-sokken. De sokken bevatten bewegingssensoren, die zien wanneer je in slaap valt. Lig je te ronken? Dan zullen deze sokken de film of serie die je aan het kijken was automatisch pauzeren.

Het zit overigens wel allemaal wat technisch in elkaar: volg je de stappen van Netflix, dan zul je wat hardware in elkaar moeten zetten en programmeren. Oh, en je moet natuurlijk je eigen sokken breien. Bij dat laatste helpt Netflix je op weg met een paar geinige breipatronen gebaseerd op bekende Netflix-shows.

Volgens Netflix zijn de ingebouwde sensoren gevoelig genoeg om hele kleine bewegingen te zien. Hierdoor zien de sokken het verschil tussen gewoon een rustige houding en wanneer je slaapt.

Heb je na het maken van de sokken nog wat tijd en energie over? Dan zijn er nog een paar geinige dingen die je kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een infraroodlampje in te bouwen, zodat de sokken rechtstreeks met de tv kunnen communiceren. Of je kunt een polssensor inbouwen, zodat je hartslag gebruikt kan worden om te zien wanneer je slaapt. Zo weten de sokken nog beter wanneer de boel op pauze moet.