Slimme thermostaat Honeywell Lyric gaat Apple’s HomeKit ondersteunen

Honeywell Lyric

Honeywell heeft een nieuwe versie van zijn slimme thermostaat Lyric aangekondigd, die Apple’s HomeKit gaat ondersteunen. Hierdoor kun je hem bedienen via Siri en kan de thermostaat samenwerken met andere HomeKit-apparaten. Ook ondersteunt hij -net als zijn voorganger- Samsung SmartThings, één van de tegenhangers van HomeKit.

De Honeywill Lyric is een nette, ronde thermostaat die een heel klein beetje aan die van Nest doet denken. Het is een slimme thermostaat die bijvoorbeeld automatisch de temperatuur omlaag bijstelt als je niet thuis bent. Je kunt hem bedienen via HomeKit, de bijbehorende app of met het touchscreen op het apparaat zelf. Daarnaast is het mogelijk om een speciale sensor te kopen die je waarschuwt als je lekkage hebt in huis of wanneer een leiding bevriest.

Mensen die nu al een Lyric hebben, maar heel graag HomeKit willen gebruiken zullen de nieuwe versie moeten kopen. Dit is vergelijkbaar met hoe dit ging bij Philips Hue; daar moesten klanten van het eerste uur een nieuwe Bridge aanschaffen. Overigens was de eerste versie van de Lyric niet in Nederland te koop. De bedoeling is dat dat met de nieuwe versie wel gaat gebeuren, maar wanneer is onduidelijk. In de VS gaat hij in ieder geval 249 dollar kosten.

Wil je niet wachten op de Lyric, maar wel heel graag een HomeKit-thermostaat hebben dan zijn er andere opties. Onder meer de ecobee3 en de Netatmo Thermostaat ondersteunen Apple’s smart home-systeem.