Slurpen tijdens het eten? De Otohiko verbergt het door andere geluiden te maken

Otohiko

Er zijn flink wat vreemde uitvindingen geweest over de jaren heen, maar dit apparaat uit Japan slaat misschien wel alles. De zogenaamde Otohiko van Nissin moet namelijk dé oplossing zijn als je slurpt tijdens het eten. De tech-vork detecteert die geluiden namelijk en camoufleert ze met andere geluiden.

De vork kan verschillende soorten slurpgeluiden detecteren. Hoort de vork je slurpen – bijvoorbeeld als je noodles eet – dan maakt hij direct verbinding met een app op je smartphone. Die app speelt vervolgens geluiden af om je onsmakelijke geluiden te verbergen. Je kunt bovendien zelf kiezen welke geluiden er afgespeeld worden.

De vork heeft een accu die ongeveer een uur meegaat op een lading. Overigens is het handvat van de vork niet waterdicht, dus je wilt hem niet in je eten laten vallen.

Alleen in Japan te koop

De Otohiko wordt in Japan in gelimiteerde oplage verkocht. In totaal zijn er vijfduizend exemplaren beschikbaar. Is het apparaat op 15 december 2017 niet volledig uitverkocht, dan worden alle bestellingen ook nog eens afgezegd. Voor de vork betaal je 130 dollar.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om die 130 dollar in je broekzak te houden en zelf een geluidje op je telefoon afspelen tijdens het eten. Maar dat is misschien wel een stuk minder leuk.